Една прекрасна българска песен! Мария Нейкова и Фамилия Тоника пеят заедно.. (ВИДЕО)

Имаше време, когато българската естрада, независимо дали я харесвате или не, произвеждаше някои наистина прекрасни песни. В днешно време повечето млади отричат естрадата и не я признават, но песни като “Вървят ли двама” на покойната Мария Нейкова ясно ни показват, че преди години се е композирала наистина качествена музика.

Това видео е от 2001 година, като в него можете да видите заедно на сцена Мария Нейкова и други бележити български артисти – Фамилия Тоника. Изпълнението им е осъществено по време на концерта “Фамилия Тоника и приятели” в летния театър на Бургас, като част от фестивала “Рок експлозия”.

Какво по-хубаво от това, да виждаме чудесни български артисти заедно на сцена, отдавайки уважение и почит един на друг? Както самата Мария Нейкова, така и Гого от Фамилия Тоника вече не са измежду живите, но за нас не остава нищо друго, освен да се радваме на спомените за тях. Защото бяха наистина чудесни български артисти и това няма как да бъде отречено.

Насладете се на това прекрасно изпълнение на великата песен “Светът е за двама” от 2001 година. За съжаление, само година по-късно Мария Нейкова си отива от този свят, твърде млада при това – на едва 56-годишна възраст. Датата е 1 август.

Автор на музиката на “Светът е за двама” е самата Мария Нейкова, докато текстът към нея е дело на Димитър Точев.

Лошо ми е, били последните думи на Мария Нейкова в късния следобед на 1 август. Смъртта я отнесла внезапно – и лекарите не могли да кажат от какво е вдигала високи температури през последните няколко дни. Дали си е отишла от вирусна инфекция в комбинация с нервен срив? Все още никой не може да го потвърди. Знае се само, че авторката на “Двама”, “Светът е за двама”, “Добър вечер, лека нощ”, “Имам земя” и още много любими мелодии на няколко поколения българи така и не можа да се съвземе от мъката след смъртта на съпруга си Недялко Нейков в края на миналата година.

Източник: gotino