Една лъжичка в кафето от това и край на лошия дъх! Много помага за бъбреците и на стомаха!

Проблеми и заболявания на бъбреците, храносмилателни проблеми и лош дъх – всичко това може да бъде решено с помощта на една подправка

Подправката кардамон е известна на всички кулинари, заради нейния особен и приятен вкус. Затова кардамона е заел достойно място в кухнята.

Но има и още нещо! Кардамонът е подправка, която изключително много и още по-често се използва от китайските лечители още от древността. Д-р Ейми Дуонг не прави изключение. Тя препоръчва един древен метод, който ще ви помогне да облекчите проблемите с бъбреците. Благодарение на кардамона те ще започнат да функционират по-добре, ще изхвърлят ненужните течности и по този начин ще направят едно пълно прочистване на тялото. Ето такива са ползите от кардамона. Достатъчно е просто да го прибавяте към сутришното си кафе.

Д-р Ейми Дуонг е завършила Югозападния Колеж по Натуропатия в Темпе, Аризона. Днес в този университет тя преподава акупунктура. Д-р Ейми Дуонг е изучила подробно натуропатичните грижи за здравето. Днес Д-р Ейми Дуонг е фокусирала интересите си върху кожните заболявания, включително екзема, акне и псориазис, както и тревожност, депресия и храносмилателни проблеми.

Защо трябва да слагате кардамон в кафето?

Не е задължително употребата на кардамон да е препоръчана от лекар. Пробвайте и добавете тази чудна подправка към вашето кафе. Пийте известно време сутрин и след месец бъбреците ви ще функционират по друг начин.

Ако добавите малко кардамон във вашето сутрешно кафе може да предотвратите бъбречни инфекции и да се отървете от проблемите с храносмилането! А вкусът… Вкусът на кафето с кардамон не може да бъде забравен, и нищо чудно скоро да започнете да добавяте тази подправка и в други топли напитки.

Лечебните свойства на кардамона отдавна са известни в Индия и Китай. Древните китайки лечители смятали, че редовната и премерена употреба на кардамон може да лекува почти всички болести.

Защо? Защото кардамона е много добро средство за прочистване на организма. Той е известен със своите полезни свойства при лечението и профилактиката на заболявания, свързани с бъбреците и пикочния мехур. Редовният прием на кардамон намалява кръвното налягане и премахва калция от бъбреците, пише lekuva.net.

Кафе с кардамон подобрява храносмилането. Факт е, че кардамона увеличава потока на жлъчката, което помага при храносмилането и облекчава спазмите. Освен това, поради неговото газогонно качество, той елиминира подуването на корема и образуването на газове.

И още един, но съвсем не единствен бонус на кардамона: той се използва като антисептик.

В Индия подправката се използва за лечение на възпалителните процеси в устната кухина. Едно-две зрънца са в състояние да направят дъха ви свеж и изкусителен.

Източник: lekuva.net