Д-р Гайдурков: Солта е една от основните причини за пълнотата и с нея няма как да се постигне отслабването

Солта е една от основните причини за пълнотата и с нея няма как да се постигне отслабването, категоричен е лекарят.

Известният диетолог д-р Гайдурков разкри тайните на отслабването. Специалистът твърди, че ако наблегнем на суровоядството в продължение на две седмици, можем да се избавим от 7-8 от излишните килограми, които ни мъчат.

Според него процесът на отслабване е много лесен и може да стане, без да подлагате организма си на сериозни лишения.Докторът твърди, че основният виновник за наднорменото тегло е завишеният прием на сол.

Хората основно дебелеят от големите количества сол, които приемат, а не от калориите. Това не значи да намалите солта, която добавяте в храната си, а директно да я изключите, тъй като индустриално произведените храни съдържат достатъчно големи количества сол. Сол се съдържа не само в хляба и колбасите, а даже и в сладоледа и сладкишите.

Огромните количества сол, които приемаме водят до отоци по тялото, а често пъти от тях се получават излишните килограми.

Ако за период от две седмици преминете на сурова храна и спрете солта, д-р Гайдурков твърди, че ще успеете да свалите 7-8 килограма в зависимост от пълнотата ви.

Ако през тези две седмици консумирате свободно плодове и зеленчуци, но с условието да не добавяте сол и мазнина, гарантирано ще свалите няколко от излишните килограми. Можете спокойно да добавите към менюто си и сурови ядки, тъй като те няма да попречат на свалянето на килограми, нито пък ще повлияят в борбата ви с високото кръвно, пише lechitel.net.

Източник: За Жената