Дървото на живота и лечебните му сили

Дървото на живота може не само да краси дома ви, но и да ви излекува от често срещани заболявания, защото то притежава мощни антимикробни, противовирусни и антибактериални свойства. Отглеждано в къщи това растение пречиства въздуха в стаята, която се намира и зарежда живущите с енергия и сила.

За лечение се използват листата на това дърво на живота, като те успешно се борят с премахването на херпес, мазоли, лекуват изгаряния и порезни рани, болки в ставите и мускулите, враснали нокти, хемороиди и ухапвания от насекоми.

Ето и как се използват лечебните листа на красивото дърво на живота:

1. Премахване на херпеси – херпеса може да се изпари от устните ви, ако използвате лечебния сок от листата на растението. Капнете няколко капки от листото върху марля. После я поставете върху херпеса на устните. Оставете да действа около 10 минутки и после отстранете. Прилагайте метода 3 пъти на ден. Само за 3 дни няма да има следи от херпеса.

2. Премахване на мазоли – за да накарате болезнения и грозен мазол да изчезне вземете листо от лечебното дърво на живота и обелете неговата ципа. Наложете го върху засегнатия участък и превържете, за да не се мести, защото трябва да остане там за през нощта. Тази процедура се повтаря до напълното изчезване на мазола.

3. Лечение на рани от порязване или изгаряния – трябват ви листа от растението (в зависимост от големината на раната), които се намачкват на каша. Тя се налага върху раната и се закрепя добре с бинт. Наложения компрес се сменя на 3 часа. Лечението е с различна продължителност, до зарастването на раната.

4. Враснали нокти – вземете листо от лечебното дърво на живота, отстранете ципата му и го разрежете на 2 части. Направете компрес с него върху участъка, който се е възпалил. Сменяйте компреса през няколко часа. Лечението се прекъсва, когато се възстановите.

5. Срещу болки в ставите и мускулите – откъсвате 5 листа от растението, измиват се добре под течаща вода и после се смилат. Листата се поставят в стъклен съд и се заливат с 250 милилитра водка. Прибирате лека за 21 дена на тъмно, като от време на време го разклащате. С чудотворния лек от листата на дървото на живото се мажат засегнатите участъци всяка вечер.

6. Хемороиди – взимате едно листа, отстранявате ципата му и го разрязвате на 2 части. Поставяте го на засегнатите места и веднага ще усетите облекчение на симптомите.

7. При ухапване от насекоми – извлечете пресен сок от листата на дървото и намазвайте няколко пъти дневно местата, които са ухапани.

Източник: frognews