Дървото, което хем допринася за позитивната енергия, хем е много полезно

Днес, почти всички в апартамента има саксия с красула или „дървото на парите“. Така хората наричат това растение заради кръглите му като монети дебели листа. Те съдържат много сок, за чиито свойства малцина подозират, и днес решихме да ви разкажем как да превърнете обикновеното стайно растение в истинско лекарство.

Първото нещо, за което трябва да ви предупредим, е, че листата на красулата освен ценни вещества съдържат и  арсен , така че при приемането му вътрешно, трябва да се придържате стриктно към предложената дозировка.

Когато имате  херпес по устните, трябва да мажете мехурите със сок от красула на всеки 30 минути или да направите компрес със сока на растението и да го закрепите с пластир.

За да се възстановите бързо от  болки в гърлото , е необходимо само да изстискате сока от 10 листа и да го разтворите в чаша с вода. С получения разтвор трябва да се прави гаргара три пъти на ден.

Също така се препоръчва да се мажат със сока от 10-15 листа засегнатите  от артрит и артроза стави преди лягане.

При  хемороиди  към засегнатото място трябва да се приложи разрязан лист от растението.

Дървото на парите лекува изгаряния, стрии ,  рани и абсцеси  . За да направите това, поставете пулпата на листата върху засегнатата област и направете превръзка, която трябва да се сменя на всеки 2-3 часа.

Сокът от листата на красулата премахва сърбеж и възпаление от ухапване от комари, пчели и оси. Можете да мажете раната 4-6 пъти на ден.

Растението помага при възпалителни  заболявания на бъбреците . Необходимо е да се пие 3 пъти на ден в продължение на 15 минути по 1 супена лъжица от следната инфузия: 5 смачкани листа, залети с чаша гореща вода, се оставят да се запарят в продължение на един час.

Ето какви свойства притежава  любимото на мнозина дърво на парите . Според народното поверие, ако красулата разцъфне, то домът, в който се намир, го очакват  богатство и просперитет . Така че се грижете за красотата му, а то ще се погрижи за вас!

Източник: За Жената