До всички абитуриенти! Вижте какъв е тренда тази година..

Изборът на тоалет, аксесоари и прическа за абитуриентската вечер е почти мъчително изживяване за завършващите момичета и момчета и още по-тежко изпитание за техните родители. Тийнейджърите или не знаят какво искат, или се опитват да си добавят 20-ина години отгоре, спирайки се на варианти, подходящи за техните родители. Ако нямате подръка цял отряд с професионални стилисти, преди да тръгнете по магазините, се разровете в интернет и социалните мрежи.

Разгледайте как се появяват топмоделите и младите певци и артисти на изискани официални събития, но не на музикални награди, където се търси провокативна визия. Много от тези звезди са под 20-годишна възраст, а за стила им отговаря многоброен екип. Няма да видите завъртени тежки кокове, тежък грим, превърнал лицето в маска, и отчайващо неподходящи дрехи. През последните години на мода е максимално естествената визия не само в прическите и при използването на четки и боички върху лицето. Избягва се прекалената притенциозност и в облеклото. По-добре копирайте някоя интересна идея от любимата си манекенка или певец, отколкото снимката ви от бала да се появи в социалните мрежи, придружена с подигравателни коментари.

Широки рокли и гол гръб

Девойките, които са си мечтали щедро да покажат прелести на абитуриентския си бал, ще останат разочаровани, ако държат да са в крак с последните модни тенденции. Голяма част от официалните рокли са далеч от обичайните представи за изискан тоалет. Те са много широки, част от тях изглеждат дори безформени и са надиплени на няколко пласта. Но пък са идеално спасение за момичетата с наднормени килограми. Дължините им също са нетипични за коктейлни рокли. Стигат над глезена или до средата на прасеца, носят се и варианти до коляното. Този тип рокли са оцветени в ярки тонове. Те обаче не изместват изцяло елегантните дълги тоалети, с които фигурата изглежда като статуетка, разголващи красив гръб.

Обувките с камъни и тънък висок ток

Тази година абитуриентките ще трябва да се откажат от обувките с високи платформи. Тези модели по принцип не са подходящи за официални поводи, но това не е спирало техните почитателки да се катерят на грубоватите подметки без значение от ситуацията. Трендът обаче тази година включва само токчета. По-рядко са дебели, основно се носят тънки и високи. Лъскавите камъни са задължителна декорация за специални поводи. Ако бляскавите елементи преобладават върху роклята, то на обувките трябва да са ограничено количество.

Спусната коса и на опашка

Забравете за сложните прически и завъртени кокове. Въпреки че все още има момичета, които избират подобни фризури, те отдавна са в миналото и са абсолютно демоде. На всичкото отгоре са изключително неудобни и неподходящи за млади момичета. В разгара на танците могат да се разрошат или директно да се разпаднат и много състаряват. През последните няколко години актуална е естествената визия. Косите могат да се пускат да растат много дълги и да се оставят да се развяват свободно. Леки къдрици или вързани само на опашка е адекватен избор за една тийнейджърка.

Чантите със странни форми и декорации

Класическият правоъгълен семпъл клъч, който се е превърнал в класика, се съревновава с малки чанти с нестандартни форми. Ако държите да сте с модел от втория тип, то роклята задължително трябва да е семпла, а аксесоарът да се превърне в акцент в цялостната визия. Чантите със странни форми са като малки кожени торби, изглеждат като панделки, имитират книги или са накичени с пискюли и цветни декорации.

Не слагайте повече от две бижута

Това, че отивате на първия си бал, не е повод да се накичите като коледна елха. Не слагайте върху себе си всички бижута, които са ви подарили родителите, бабите, лелите и останалите роднини. Ако сте избрали колие, към него добавете само обеци или гривна, но не и трите накуп. Може да се украсите и само с един пръстен.

Спортни обувки

Актуалните тенденции са изключително благосклонни към младите мъже през последните няколко сезона. Изобщо не е нужно да търсите елегантни кожени обувки за празничната си вечер. Трендът позволява да се издокарате с любимия си спортен модел. Маратонките отново се носят с костюми или с панталони и ризи. Някои от мъжките обувки се повлияха от женските варианти, които в горната си част имитират спортен чорап, пише 24 часа.

С къси дънки

Много момчета избират да отпразнуват завършването на училище по дънки. Ако това е вашият избор, заложете на късите варианти. Моделите тази година са над глезените, но не опъвайте под тях чорапи. Обувките са на бос крак.

Далеч от класиката

Късо сако, кожени орнаменти, спортен скъсен панталон и тишърт е един нетипичен тоалет за официален повод, но много подходящ за млад мъж. Идеята е много по-стилна и ефектна от скучния класически костюм, който придава излишно сериозен вид.

Светло сако

Вкарайте цвят в празничната вечер, избягвайте тъмния едноцветен костюм, не отивате на делова вечеря. Райето е сред хитовите десени, но заложете на по-светли и свежи нюанси.

Дължина поне отгоре

Небрежните прически важат както за младите дами, така и за момчетата. При единия вариант отстрани косата е скъсена силно, но отгоре се оставя дълга. Може да е старателно пригладена настрани или назад или да бъде разрошена. При другият вариант цялата коса се пуска малко по-дълга, за да изглежда неглиже.

Източник: trafficnews