Няма да повярваш! Дафиновият лист ще ти помогне да ти се изпълнят желанията!

Дафиновият лист от хилядолетия се счита за свещено растение. Древните римляни и гърци са приписвали на лавровия (дафинов) лист магически свойства, използвали са го за своите ритуали и са вярвали, че той носи победи, щастие и успех.

Дафиновият лист е символ на чистотата, целеустремеността, триумфа и безсмъртието. Той дава жизненост, успех и изпълнение на желанията.

Древногръцки мит разказва, че богът на слънцето и поезията Аполон се влюбва в красивата нимфа Дафне, дъщеря на речния бог Пеней. Аполон дълго, но безуспешно преследвал девойката и за да се предпази от позор убедил баща си да я превърне в лавров храст. От тогава лавровото дърво става любимо на Аполон и той украсява главата и лирата си с листата му, награждава многократно победителите в битки, както и музиканти, певци, поети и танцьори, на които той е бил покровител, с лавров венец.

Опитайте се и вие да привлечете щастието с помощта на обикновения на пръв поглед дафинов (лавров) лист.

Напишете някакво ваше желание на дафинов лист, след това да го хвърлете в огъня – и всичко, с течение на времето, ще се изпълни.

Поставете по един дафинов лист във всеки ъгъл на стаята, където вашето семейство прекарва по-голямата част от времето си – той ще прогони болестите от обитателите на този дом.

Ако винаги носите в себе си дафинов лист, това ще ви предпази от неприятности и аварии.

За да привлечете положителни промени в живота си, разтрийте с палци дафинов лист, вдишайте аромата му и силно на глас изречете желанието си.

Сложете дафинов лист под възглавницата: той ще ви донесе само хубави сънища.

Ароматът на дафиновия лист предпазва от преумора, а също така и дава допълнителни сили на тези, които се занимават активно със спорт.

Ако четири лаврови листа се поставят под изтривалката, близо до прага, те ще донесат успех. Листата трябва да бъдат насочени с дръжките един към друг, така че фигурата да заприлича на кръст. Веднъж месечно, в период на новолуние, листата се заменят с нови.

Закрепете над входната врата пет дафинови листа, свързани с червена нишка и тези, които живеят в този дом ще бъдат съпътствани от успех във всяко начинание.

Лаврова клонка над бебешкото легло ще го предпази от уроки.

Ритуал за привличане на пари: вземете едно лаврово листо, капнете върху него няколко капки портокалово етерично масло и го поставете на място, където обикновено държите парите си – това ще привлече към вас нови финанси, които постепенно ще се увеличават.

Още на времето Хипократ е казвал: ако разпръснем изсушени лаврови листа по края на леглото на бременна жена, то това значително ще я успокои и ще намали болките при раждането на детето.

Източник: otbaba