Всички жени полудяха по тях откакто ги видяха по телевизора. Така се правят поширани яйца!

Днешното ни предложение е за поширани яйца , които са лесни за приготвяне и са доста атрактивни, пък и след Мастър шеф станаха истинска сензация

След като приготвите необходимият ви брой поширани яйца да ги комбинирате по ваш вкус и да ги поднесете. Може да ги направите натурални или с добавка на цветни зеленчуци.

Ще опиша и двата варианта.

Ето и нужните продукти да направите вашите поширани яйца:

Стреч фолио, олио или зехтин, яйца колкото искате. В случай, че желаете да направите със зеленчуци, ще са ви необходими дребни кубчета морков, червена и зелена чушка, аз добавям и пресни листенца риган и мащерка.

Начин на приготвяне

вземете удобна малка купичка или чашка за чай, кафе и застелете вътре с по-голямо парче стреч фолио. Капнете 3-4 капки олио, ако правите натурални поширани яйца или зехтин в случай, че са със зеленчуци. След това счупете яйцето и сложете в образуваната купичка от стреча..

Ако правите със зеленчуци добавете по 2-3 кубчета от всеки зеленчук и по някое листенце отпресните подправки. Хванете висящите навън от чашата краища, засучете ги стегнато и вържете с конец.

Сложете на котлона съд с достатъчно количество вода да заври. Щом водата кипне сложете вързопчетата в нея. Варете 5 минути, след което извадете в чиния и оставете да се охладят. Развържете пошираните яйца, и декорирайте и поднесете по ваш вкус.

Източник: За Жената