Вдъхновяващите приказки за успеха на Опра Уинфри – От гетото до върха!

„Няма значение кой сте и откъде идвате. Способността ви да триумфирате започва от вас. Винаги.“, казва Опра Уинфри – една от най-вдъхновяващите и успели жени, извървяла пътя от гетото до славата и богатството. Тя е блестящ пример за това, че успехът не е за малцина избрани, че със своя труд, вяра и ентусиазъм, можеш да постигнеш мечтите си.

Животът на Опра Уинфри наистина звучи като приказка, в която едно бедно чернокожо момиче се превръща в най-уважаваната и влиятелна телевизионна водеща в света.

Орпа се появява на бял свят в една студена януарска нощ на 1954 година като нежелано дете на двама тийнейджъри. Тя е оставена на грижите на баба си Хати в малко градче в щата Мисисипи. Тя била толкова бедна, че обличала момиченцето в дрехи, ушити от чували за картофи. Детството на Опра е жестока игра на съдбата. Едва деветгодишна тя е изнасилена за първи път, което не впечатлява никого, дори баба ѝ. Впоследствие от тялото ѝ се възползвали всички роднини от мъжки пол. В крайна сметка, едва 14-годишна, Опра ражда бебе, което малко по-късно умира.

Единственото добро в живота й е това, че амбициозната й баба от ранна възраст я научава да чете.
Тогава Опра прави най-логичния ход в живота си – бяга от къщи и никога повече не се връща към света на своите кошмари. По това време идва и първият шанс от съдбата – Опра печели стипендия в Глендейл и с това започва нейният дълъг път към славата и успеха.

Днес, постиженията на Опра Уинфри като журналист и филантроп я нареждат сред най-уважаваните и харесвани обществени личности. В продължение на 25 години тя забавлява, просвещава и вдъхновява милиони зрители чрез Шоуто на Опра. Основава собствена телевизионна мрежа, става първата жена милиардер от афроамерикански произход, получава почетна степен от Харвардския университет и бива удостоена с „Президентския медал на свободата“.

Нека видим някои от най-вдъхновяващите мисли на Опра Уинфри за успеха, провалите и битките в живота:

Причината, поради която получавам това, което повечето не получават, е че съм готова да направя това, което повечето не са готови да направят.

Разберете, че правото да изберете свой собствен път е свещена привилегия. Използвайте го.

Книгите бяха моят път към свободата. Научих се да чета на тригодишна възраст и скоро открих целия свят отвъд нашата ферма в Мисисипи, който чакаше да бъде завоюван.

Бих искала да благодаря на хората, които ме докараха до онзи мрачен момент, когато се чувствах най-наранена и предадена. Вие сте моите най-големи учители.

Ако искате да имате успех, не трябва да го превръщате в своя цел. Разковничето е не да се безпокоите дали ще успеете, а да работите, за да станете забележителни – и успехът ще дойде съвсем естествено.

Голямата тайна на живота е, че няма голяма тайна. Каквато и да е целта ви, можете да я постигнете, ако сте готови да работите.

Следвайте собствените си инстинкти. Това е най-мъдрото нещо в живота ви.

Това, което със сигурност знам, е, че нашето пътешествие започва тогава, когато решим да се изправим, да пристъпим напред и да заживеем истински.

Много хора искат да се возят с вас в лимузина, но вие търсете някой, който ще вземе автобуса с вас, когато лимузината се повреди.

Бъдете благодарни за това, което имате, и ще имате повече. Ако се съсредоточавате върху онова, което нямате, никога няма да имате достатъчно.

Най-голямото откритие на всички времена е, че човек може да промени своето бъдеще, просто като промени своето отношение.

Всеки ден ви дава шанса да поемете въздух, да захвърлите обувките и да потанцувате.

Провалът е велик учител, ако сте отворени към него.

Това, което със сигурност знам, е, че каквото давате, ви се връща обратно.

Имам много неща, които да доказвам на себе си. И едно от тях е, че мога да живея живота си безстрашно.

Дишай. Продължавай. И си напомняй, че този момент е единственото нещо, което със сигурност имаш.

Аз съм това, което съм, благодарение на мостовете, които съм преминала.

Вие получавате от живота това, за което ви стига куража да си поискате.

Това, което Бог е предвидил за вас, се простира много по-далече отвъд всичко, което можете да си представите.

Когато гледам в бъдещето, то е толкова ярко, че изгаря очите ми.

„Станете промяната, която искате да видите“ – това са думите, с които живея. (думите са на Махатма Ганди)

Продължавайте напред! Падайте. Светът изглежда по-различно от земята.

Мислете като кралица. Кралицата не се бои от провал. Провалът е само още един трамплин към величието.

Където няма борба, няма и сила.

Оградете се само с хора, които ще ви тласкат нагоре.

Можеш да имаш всичко. Но просто не можеш да имаш всичко наведнъж.

Най-голямото приключение, което можете да предприемете, е да живеете живота на своите мечти.

Източник: gnezdoto.net