Българка стана тираджийка, за да помага на децата си

Жена от Горна Оряховица стана тираджийка и вече пет години неуморно обикаля с тежкия камион по пътищата на Европа. Преди да седне зад волана Йорданка Кинова, която е инженер, работи в предприятие в град Дебелец, което обаче фалира и тя остава на улицата. Това, което преобръща живота и обаче, е смътта на съпруга и. за да помага на двете си деца, майката тегли кредит, с който изкарва необходимите категории за шофьор на ТИР и започва работа в частна фирма.

Оттогава кабината на тежкотоварния камион се превръща в неното жилище. Тя е едновременно нейната спалня, хол и кухня. С децата си Йорданка поддържа връзка по интернет и по телефона. Дъщеря и завършва Великотърновския университет, специалност туризъм, а синът и предстои догодина да бъде абитуриент в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Горна Оряховица. Йорданка смята, че е дала добро възпитание на децата си и въпреки че сега е принудена да им бъде майка от разстяние, те се справят вече сами в живота.

За работата си Йорданка Кинва твърди, че и харесва и я работи с удоволствие, защото много обича да пътува и да опознава нови градове и региони на Европа. Единственото, което признава, че не и харесва е позвъняването на диспечерката от България всеки път, когато се отклони от заложения в GPS-а маршрут.

Заплатата, която сега дамата получава е добра и и позволява всеки месец да отделя пари, които къта за бъдещото си внуче или внучета, с които един ден ще я зарадват децата и. всъщност гоялмата мечта на лъчезарната крехка жена с трудна мъжка професия е именно да стане баба. Но дори и това няма да я накара да слезе от камиона, защото след появата на внучетата работата и получаваните от нея финансови средства ще станат още по-необходими.

Източник: Монитор