Баба и дядо се разведоха заради ревност на шестия път след 66 години брак

НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ – 90-ГОДИШЕН ДЯДО И 85-ГОДИШНА БАБА БЯХА РАЗВЕДЕНИ ОТ СЪДА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА СЪВСЕМ ОФИЦИАЛНО, научи „Борба”. Преди ядосаният съпруг бил правил няколко неуспешни опита да сложи край на сключения през… 1948 година брак, но по различни причини до финал не се стигало. Сега С. С. и наетият от него адвокат твърдят, че повече от 30 години не е имало истински съпружески живот между него и П. С. Заради това през м.г. дядото завел дело за развод и вече е ерген, ако решението влезе в сила.


ЯБЪЛКА НА РАЗДОРА СТАНАЛИ МНОЖЕСТВОТО ИЗВЪНБРАЧНИ ВРЪЗКИ НА МЪЖА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, които бабата търпяла заради деца и хорски приказки. Гонела го обаче от къщата и той често спял в пристройката, но ядели на една трапеза. В годините назад дядото 5 пъти опитвал да се разведе, но едва сега най-сетне успял, въпреки че в това съдебно дело за развод жена му заявила, че не иска да се развежда.

БАБА П. ОБЯСНИЛА, ЧЕ ТОВА Е ПЪРВИЯТ Й И ПОСЛЕДЕН МЪЖ, че не може на 85 г. да се черни като разведена. Въпреки това обаче в края на декември 2014 г. съдът е сложил край на дългата брачна връзка, а старицата остава със съпружеската си фамилия.
Двамата пък трябва да платят по 15 лв. съдебни разноски.

РЕАЛНО РАЗДЕЛЕНИ ОТ 15 Г., ТОЙ СИ НАМЕРИЛ СТАРЧЕСКИ ДОМ

ТАЗИ ИСТОРИЯ ВЕРОЯТНО НЯМАШЕ ДА БЪДЕ ИНТЕРЕСНА, АКО не ставаше дума за реално бракоразводно дело на такава възраст. На практика един лист хартия не може да промени нищо в тази връзка. Според дядото жена му отказвала да си върши съпружеските задължения още преди 30 години, когато той е бил само на 60.

ПРЕЗ 1990 Г. ТЕ ПЪК ПРЕСТАНАЛИ ДОРИ ДА СЕ ВИЖДАТ, той се оттеглил в другата част на къщата и заявил на роднините, е не иска да я вижда и чува и ще си прави каквото поиска. Свидетелите на бабата казали, че в живота си той често попадал под влияние на други жени, които го използвали за пари. Родният син на двойката пък заявил, че баща му и сега бил под давление на чужда жена, която години наред ползвала финансови облаги. Заради това още преди 15 г. се оттеглил от съпругата си, но продължил да я тормози. Съвсем наскоро той подал жалба до прокуратурата срещу баба П., защото имала отношения към него. Била му назначена психиатрична експертиза, която установила, че дядото страда от промяна на личността и не може да различава главното от второстепенното.

ЗА ДА СЕ МАХНЕ НАПЪЛНО ОТ ЖЕНА СИ, ПРЕЗ 2011 Г. дядо С. си намерил старчески дом и се изнесъл от къщата им в Горна Оряховица. Забранил на сина си да го посещава, защото бил на страната на майка си. Инатлията дядо имал куп болести, което е напълно нормално за неговите 90 години. Вече бившата му жена пък имала сменена тазобедрена става, била инвалид и ползвала социален асистент. Въпреки постоянните раздори и сплетни един от свидетелите казал, че след изнасянето си от общия дом дядото ходел да се грижи за жена си след операцията и новата става. Както се казва, първата любов ръжда не хваща.

Нели СУКОВА

Източник: Борба.БГ