Баба Ванга със силни думи през 1975 г.: Лелее, в Сирия какво ще стане!

„Леле, в Сирия какво ще стане! Това си го пише и в Библията. Горките хора в Сирия – ще дойде време, няма да остане камък върху камък от нея. Но рано е още за това“. Тези думи са изречени от великата българска пророчица Ванга. За тях се сещат все повече хора, които са чели книги за живота и делото й. Казала ги е през далечната 1975 г. пред проф. Никола Шипковенски, прочут наш учен и психиатър, който изследвал феномена Ванга, пише „Стандарт“.

Това обаче не е единственото й пророчество за кризата в Сирия. На два пъти Ванга разказва свои видения за арабската държава и пред племенницата си Красимира Стоянова. „През 1984 г. Сирия ще води голяма война, защото нещата ще се усложнят много. Ливан ще има проблеми от всички посоки. Ливан е заобиколен от пламъци. Има много червени плодове и много вода. Но няма и няма да има петрол. Отношенията на Ливан със Сирия трябва винаги да бъдат много добри. В бъдеще ще станат още по-добри“ – това вижда през през 1981 г. Ванга. През същата година предрича, че човечеството ще преживее много катаклизми. Че ще се промени и съзнанието на хората, че ще дойдат тежки времена, че хората ще се разделят на групи по вяра.

Ще дойде на света най-старото учение Питате ме: „Скоро ли ще стане това?“ Не, не скоро. Още Сирия не е паднала“, казва пророчицата. Според изследователката на Ванга, Жени Костадинова, „най-старото учение“ означа „религията на разума“. Но за да „поумнее“ човечеството, ще трябва да преживее голям катаклизъм.

Ванга е категорична, че след 2000 година от Земята ще изчезне една арабска страна, а после ще потъне един голям град, но няма да е скоро. Пред проф. Димитър Филипов през 1991 г. разкрива: „Сега Йерусалим няма да бъде разрушен! Над Йерусалим ще изгрее нова звезда. Рано е, още Сирия не е паднала“. Всички тези откровения и предсказания на великата пророчица са цитирани в две книги на писателката Жени Костадинова – в луксозната „Ванга пророчицата“, издадена 2011 г. за 100-годишнината от рождението на пророчицата, и в малката, само 12 на 12 см творба, „Ванга – пророчества и мъдрост“.

„Исках да издам една малка творба, която да е удобна и да може човек да си я носи в джоба. Тя е първата, преведена на английски и руски. Наскоро рускиня ми каза, че това е Библията на Ванга. В нея са събрани над 500 пророчества, мъдрости, знания, съвети на леля Ванга, 16 години съм изследвала нейните живот и дело“, твърди авторката.

Според пророчицата човечеството ще се спаси, когато всички се обърнат с молитва към Бога. Когато станат по-добри, когато си помагат взаимно и спрат да се надпреварват и да трупат. Мирът с бомби не се опазва – опазва се с разум и вяра. Ясновидката вярва и в добрите бъднини на страната ни.

„Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне… България ще бъде благоденстваща страна!

Деца, в България ще стане добре… Ще се живее добре!“, вярва тя.

Източник: pik