Ако често и уморен и отпаднал, ето какъв може да е проблемът! Веднага вземи мерки..

Калцият е много важен минерал, ключ към мускулната сила, функционирането на нервната и сърдечно-съдовата система. Въпреки препоръчителната дневна доза от 4.700 mg, калцият в организма може да намалее. Ако доста често сте уморени и отпаднали, би било добре да се направи кръвна картина и следователно да погледнете тези показатели.

Постоянна умора

Всяка клетка в човешкото тяло се нуждае от определено количество калций, за да функционира правилно. Ето защо, липсата на калций води до бърза умора. Ако се изморявате много бързо след обичайната си физическа активност и не можете да се възстановите дълго време, а спите достатъчно, може би проблемът е в ниското ниво на калций.

Високо кръвно налягане

Калцият помага за отпускане на кръвоносните съдове. Без достатъчно калций кръвоносните съдове са напрегнати, което може да доведе до повишаване на кръвното налягане. Така че проверявайте го редовно и ако е постоянно високо, е време да проверите състоянието на кръвоносните съдове.

Ядете много вредна храна

Ако не изпускате пакета с чипс или други солени закуски през целия ден, знайте, че нивото на калций вероятно е ниско. Солените продукти са богати на натрий, което влияе върху консумацията на калций.

Твърди мускули и наличие на крампи

Калцият регулира гъвкавостта на мускулите. Ако забележите, че напоследък мускулите ви са твърди или често имате крампи, това може да е признак за ниски нива на калций.

Твърди изпражнения и проблеми с храносмилателната система

Ниските нива на калций забавят функционирането на тялото, включително функционирането на храносмилателната система. Твърдите изпражнения могат да бъдат следствие на различни фактори и едно от тях е ниското ниво на калций.

Замайване и световъртеж

Забавяната работа на сърцето води до по-малко кислород към клетките в тялото, което може да причини замайване и световъртеж. Ниското ниво на калций със сигурност не е единствената причина за това, но е една от възможните.

Източник: otbaba