Ако пролетните алергии те тормозят, пребори ги с кимион

С настъпването на пролетта започват често познатите симптоми – непрестанно кихане, сълзене и зачервяване на очите, неспираща досадна хрема, отпадналост. Ако тези състояния се наблюдават и при вас, най-вероятно страдате от сенна хрема и сезонен ринит. Интересен факт за населението на България е, че всеки трети човек страда от пролетна алергия.

Хубавото е, че можете да я облекчите с помощта на природни средства. Кимионът е най-ефикасното сред тях. Той помага при общите симптоми на алергиите като сълзене на очите, честото кихане и др. Не се препоръчва единствено за бременни, а всички останали могат смело да го добавят към храната си за по-добър вкус и крепко здраве. Копривата също е популярен лек срещу алергиите. Трябва да запарите 1 с.л. от нея в 500 мл вода, а след като изстине – прецеждате. След това тази смес се изпива на три дози, като е хубаво да приемете отварата половин час преди хранене.

Друга билка, която е ефикасна при алергии, е камшикът, или юнашка кръв. Използва се външно – промивате мястото с отвара от билката. Билката е изключително ефикасна и при зачервени очи от дълга работа пред компютър, както и при подути от алергична реакция клепачи.

Източник: Ретро