Ако видите това сложено в дръжката на колата, незабавно го махнете!

Вероятно си мислите, че крадците може и да ви подминат. Всеки се стреми да опази вещите си от посегателства и не иска да бъде малтретиран психически от някакви несретници. Затова хората се стремят да държат престъпниците далеч. За съжаление, не се получава точно така.

Престъпниците не само не са се махнали, те дебнат всички. Затова е хубаво да се интересуваме какви подли трикове използват крадците, за да можем навреме да вземем необходимите мерки.

Битката срещу тях е безкрайна, но няма да се откажем. Автомобилите – примамки имат ефективни инструменти за възпиране на крадците. Някои от тях имат невидима система за боядисване. Когато крадецът активира алармата, те пръскат с боя, която е видима под ултравиолетова светлина.

Въпреки усилията на полицията и собствениците на автомобилите, все още е трудно да се осуетят кражбите. Дано не се наложи да си връзваме колите с вериги! Разбира се, крадците имат нов трик, за който полицията предупреждава водачите да внимават. Крадци слагат стотинка в дръжката на вратата, обикновено от страната на пътника, където е по- малко вероятно да я забележите. Стотинка задържа вратата на колата отворена, защото системата за централно заключване не може да функционира нормално.

Така че, въпреки че колата ви изглежда здраво заключена, крадецът все още има достъп. Възможно е крадците да не могат да откраднат колата, но ще вземат всичко ценно от него. Не дръжте ценни вещи в колата, така поне ще предотвратите евентуалната им кражба. Отсега нататък не забравяйте да проверявате дръжките на автомобила си.

Източник: Prochetime.com