5 Основни Причини, Поради Които Качвате Тегло На Работното МястоМного хора с работа на бюро неизбежно се сблъскват с проблема на натрупване на тегло. Седенето на бюрото в продължение на много часове може да има лоши физиологични ефекти върху тялото ви.

Колегите от “Bright Side” прецениха защо качвате тегло на работата си и какво можете да направите, за да спрете да се случва.

1.Хранене в компанията, дори когато сте сити.

Рожден ден на колега, домашно приготвени “бисквитки” и торта на баба е основната причина, поради която си качвате тегло на работа. Може би дори не забелязвате как тези малки резени във вашата чиния се превръщат в допълнителни сантиметри на талията.

Решение: Когато се появи вкусна храна, хората ядат по-често. Можете да използвате буркани в кухнята, за да скриете всички съблазнителни бонбони. Или просто се научете да казвате “не” учтиво, когато колегите ви предлагат лека закуска.

2.Не преценяте храната си

Вие планирате яденето през целия ден в ранната сутрин. Здравословен обяд в кафенето е част от вашия план. Когато дойде време за обяд, осъзнаваш, че гладът те мъчи. Денят е дълъг и труден, а вие не може да кажете “не” на идеята да поръчате пица. Но си обещавате, че утре ще се придържате към рутинната процедура за здравословно хранене. Звучи ли ви познато?

Решение: Направете списък на всичко, което ядете в продължение на една седмица. Този метод Ви помага да проследявате времето, когато прекъсвате планът си за дажбите. Можете също да си носите здравословни закуски, за да избегнете преяждане.

3.Осветлението и стайната температура влияят върху апетита ви.

Изследователите установяват, че слабо осветените стаи повишават апетита. Лекотата на помещението влияе върху желанието ви да ядете повече, когато е по-тъмно и по-малко. Същото правило важи и за температурата на стаята.

Решение: Излезте навън за чист въздух и бърза разходка в слънчев ден – това може да направи чудеса за тялото и духа. В случай, че ви е студено във вашия офис, носете любимия си уютен пуловер. Можете също така да обсъдите нивата на осветеност и стайната температура с администрацията на вашия офис.