Селфитата Убиват Повече Хора От Акулите! Вижте Защо?

Селфитата определено са забавни и игриви.

Или поне така изглеждаха преди някой да падне от стълбите на Тадж Махал и да почине.

Е да, случва се рядко, но не по-рядко от нападението на акули над хора, което прави „селфито“ по-опасно от ваканция на някой остров.

static

За 2016 година са документирани 12 смъртни случая при опит да се направи селфи. Сами по себе си „селфитата“ не са толкова опасни, разбира се. По-скоро опасността идва от желанието на човек да направи и невъзможното, за да го направи, което води до наранявания и дори смърт. Интересното е, че на няколко места вече има забрана за правене на селфита – като например на надбягването на биковете в Памплона, Испания и други.

static

Обикновено смъртта настъпва в резултат на падане от високи съоръжения – мостове, стълби и др. Наскоро подобен инцидент се случи в индийския храм Тадж-Махал – 66-годишен японски турист падна от мавзолея, докато си прави селфи, получи черепно-мозъчна травма и загуби живота си.

В други случаи хора умират, докато си правят селфи на фона на движещ се влак. Посетители в националния парк Waterton Canyon в щата Колорадо пък често опитват да си правят селфи с дивите животни – например с мечки, поради което това занимание вече е забранено.