Вземете продукта, прочетете етика и НЕ го купувайте в следните случаи..

Антибиотици в млякото, салмонела в месо и риба, сладолед с ешерихия коли … Какво още можете да намерите по рафтовете на магазините? Съвременната технология за храната всеки ден разработва нови добавки и консерванти, които позволяват да се запази продуктът пресен и ароматен за дълго време.

Полезни и вредни продукти

Законодателството позволява малки дози вредни вещества в състава на хранителните продукти, но всъщност броят на тези Е-добавки не се контролира и производителите ги прибавят толкова, колкото е необходимо.

Междувременно не сме здрави. През последните 5 години броят на децата с вродени заболявания се е увеличил с 25%. Гастритът и язвите сред учениците са се превърнали в норма, а лекарите все по-често диагностицират раковите тумори.

Причините за неправилното функциониране на тялото ни са тривиални – начин на живот и хранене. Поемете контрол над тези две точки и животът ще се промени драматично! Започнете с хранителни навици, защото те зависят изцяло от здравето и продължителността на живота.

Днес сме подготвили за вас списък с опасни продукти, чиято употреба трябва да бъде ограничена. Проверете и направете своя избор.

Транс мазнините
Масло, чието съдържание на мазнини е по-малко от 82,5%, не съществува. Ако в пакета се казва, че съдържанието на мазнини е 72,5% или по-малко, съществува риск производителите да добавят транс мазнини – изкуствено създадените твърди мазнини, които се получават чрез химическа обработка на течно растително масло. Най-често това е палмово масло .
Използването на такива продукти повишава риска от сърдечно-съдови заболявания и рак. Способността на тялото да се съпротивлява на стреса намалява, риска от депресия се увеличава.

На етикета с продукти, които имат транс-мазнини, ще има думите: „частично хидрогенирани“ или „хидрогенирани“. Вижте списъка с продукти, които съдържат това вредно вещество.

Всички видове маргарин, масла, леко масло и всякакви смеси от масло и растителни масла.

Рафинирано растително масло

  • Майонеза, кетчуп.
  • Всички храни за бързо хранене, които се приготвят с хидрогенирани мазнини (пържени картофки, бургери, пилешки продукти).
  • Захарни изделия, които имат кулинарна мазнина .
  • Чипс, крутони, ядки.
  • Замразени полуготови продукти.

Леко осолен хайвер и херинга в запечатана опаковка . Тези продукти се съхраняват само в масло. Но ако това не е посочено на опаковката, добавя се уротропин, който е забранен по целия свят. Той е означен като Е 239 (хексаметилентетрамин). Той се използва в медицината като антисептик.

Хексаметилентетраминът образува формалдехид, когато се разгражда в кисела среда – опасен токсин, отрова и канцероген. Обърнете внимание, цялата „атлантическа херинга в собствен сос“ съдържа уротропин.

Всяка суха растителна мазнина

Продукти, чието използване трябва да бъде сведено до минимум

Цветен карамелен бонбон. Повечето от тях съдържат синтетични хранителни оцветители, определени като Е 579, Е 585, и другите символи са от Е 101 до Е 180. Такива багрила, такива като титанов диоксид и железен оксид се добавят към газирани напитки. Те могат да предизвикат чернодробни и бъбречни заболявания . Синтетичните багрила разрушават витамините и могат да причинят алергии, които са много опасни за децата.
Рачешки ролца. В най-добрия случай се правят от отпадъци от риба и в най-лошия – от соя с добавяне на багрила и аромати.

Всички консервирани царевица и грах са генетично модифицирани. Не е известно каква нефункционалност на нашия организъм ще реагира на честото използване на такива продукти.

Фъстъците, в допълнение към генетичните модификации, са най-силният алерген. Позволете ми да ви напомня, че 90% от фъстъците на нашия пазар са от Китай.

Вносни картофи.

Ароматизирани чай и кафе.

Царевични пръчици. Те могат да бъдат купени само естествени, не сладки. Производството не позволява употребата на захар в състава, тъй като тя гори при температура над 140 градуса. Затова се добавя опасен подсладител цикламат, който е обозначен върху опаковката като натриев захаринат или Е 952.

Складовите рафтове са пренаситени със смъртоносна храна, която продължаваме да купуваме. Моля, бъдете внимателни при избора на следните хранителни продукти, но е по-добре да забравите за тях.

СМЪРТОНОСНИ ПРОДУКТИ

Пушени колбаси и други месни продукти. В състава им можете да намерите всичко освен месо: соя, мазнини, вътрешна мазнина, кожа и дори кости. Всичко това заема до 40% от общата маса на продукта. Отпадъците са маскирано маскирани за месо, използвайки ароматизиращи добавки и багрила, а съвременните технологии ще гарантират, да не го забележите.

Добавете малко течен дим с формалдехид, аромати и хранителни бои – и можете да ги изпратите в магазините. Евтини, вкусни и смъртоносно опасни! Ако искате да си купите колбас, помислете два пъти. Изберете само надежден производител и го направете сами. Имаме много рецепти за прости и вкусни месни продукти , които всяка домакиня може да повтори.

Млечни продукти с срок на годност повече от 2 месеца.

Продуктите в асептична опаковка могат да съдържат остатъци от антибактериални средства, които са използвани за дезактивация.

Несезонни зеленчуци и плодове.

Макарони и мигновено картофено пюре, бульон кубове, мигновени напитки.

90% от шоколадовите бонбони се правят на базата на транс-мазнини, а не на какаово масло, по-добре да не ги купувате за себе си и вашите деца.

Сладките газирани напитки съдържат неприемливо количество захар, ортофосфорна киселина и много химически добавки. Не можете да утолите жаждата си с такова питие, но желанието да пиете все повече и повече определено ще се появи.

Пакетирани сокове. Естественият сок с минималното количество консерванти на опаковката ще бъде обозначен като „сок за директно ползване“. Той може да бъде ясно упоменат, или да не е изяснен и да съдържа парченца плод. Напитките с надпис „нектар“ съдържат само 25% от естествените екстракти от плодове. Останалата част е вода, захар, лимонена киселина и ароматизатор. Една чаша подправен портокалов сок съдържа 6 супени лъжици захар!

Доскоро проверявах само датите на изтичане и цената на пакета. Но сега разбирам, че това не е достатъчно. Не купувайте евтини стоки в красива кутия, по-добре е да отделите малко време и да се научите да различавате вредните храни .

Ако информацията в тази статия е била полезна, я покажете на приятелите си в социалните мрежи. Това със сигурност ще помогне за правилния избор.

Нашите читатели са експерти, ние винаги се доверяваме на тяхното независимо мнение. Какви са най-вредните храни, които препоръчвате да изключим от диетата, за да не навредим на здравето си? Наистина оценяваме вашето мнение за този проблем, не забравяйте да напишете коментар.

Източник: За Жената